Alte fructe

Magazinul cu mere

Portocale

Denumita si "marul chinezesc", portocala isi are originile din Sud-Estul Asiei, India, Grecia, Turcia. Fructul este o combinatie posibila intre pomelo si tangerina, de culoare portocalie, pulpa suculenta si gust acidulat. Portocalele contin vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu, avand un rol important in dezvoltarea sistemului imunitar al organismului, iar prin antioxidantii componenti reduc efectele imbatranirii. Mineralele continute contribuie la scaderea tensiunii arteriale, reduc riscul de infarct si de accident vascular, ajuta la mentinerea ritmului cardiac regulat si ofera energie organismului.

Magazinul cu mere

Clementine

Clementinul este unul din citrice, care poate avea gust dulce,amar si acru,depinde de cat este de copt! Se cultiva mai ales in Spania. Beneficiul clementinelor este ca sunt un aliat excelent impotriva virusurilor de sezon, pot fi utilizate in curele de slabire, contin antioxidanti naturali, imbunatatesc vederea si reduc stresul. Un lucru de remarcat este faptul ca aceste fructe au in compozitia lor putine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Magazinul cu mere

Pere

Para, ca structura are o forma de clopotel, avand 12-15 cm lungime si aproximativ 200 de grame. Fructele proaspete sunt ferme, cu o usoara aroma de mar. La exterior, are o coaja extrem de subtire si in functie de soiul cultivat, fructele pot avea culoarea verde, rosu-portocaliu sau galben-portocaliu. La interior, miezul ferm este albicios, zemos si crocant. Cu toate acestea, in cazul perelor mature, pulpa incepe sa prinda culoarea maronie, avand textura faramitoasa atunci cand este taiata. Perele contin multi nutrienti benefici organismului, cantitati insemnate de vitamina C, sunt sarace in calorii, bogate in anti oxidanti. Fructul este o buna sursa de minerale cum este curprul, fierul, potasiul, magneziul si manganul dar si de complexe de vitamina B, cum sunt acidul folic, riboflavin si pyridoxin (vitamina B6).

Magazinul cu mere

Pepeni

Pepenele galben este originar din Asia tropicala, cu tulpina acoperita cu peri aspri, cu fructul mare, sferic sau oval, cu coaja galbena sau verzuie, cu miezul galben, dulce, parfumat si suculent. Componentii principali sunt: apa, vitaminele A, B, C si oligoelemente. Este racoritor si regenereaza tesuturile.
Datorita continutului ridicat de apa, pepenele verde stimuleaza in mod natural eliminarea toxinelor din organism, este un bun diuretic, fiind recomandat celor care sufera de pietre la rinichi, guta. Prin continutul ridicat de potasiu, contribuie la buna functionare a sistemului nervos si cardiovascular.